השירות התזונתי

התזונה באצולת בית בעמק  מהווה את אחד מאבני היסוד באיכות החיים והטיפול בדיירים . האכילה היא אחת מפעולות היום יום הבסיסיות ומהווה חלק ניכר ומשמעותי מסדר היום של המטופל.
תזונה נאותה, בעיקר בגיל המבוגר, מסייעת לשמירה על הבריאות, ולהפחתת היווצרות מחלות כרוניות, תורמת לחיוניות בפעילות היומיומית, לאנרגיה ועוזרת לשמירה על העצמאות התפקודית
.

 

אודות השירות התזונתי :

הדיאטנית אחראית לטיפול התזונתי במחלות ובמצבים ספציפיים, לרבות טיפול תזונתי תומך לדיירים  המטרה היא לאפשר לכל דייר  מצב תזונתי האופטימלי עבורו ולהבטיח תמיכה הולמת, שתשפר איכות חיים . מספקת טיפול אישי לכל דייר , על ידי התאמת תוכנית  תזונתית אישית .

הדיאטניות במרכז מעורבות במכלול פעילויות ונושאים בתחום הרחב של התזונה , במצבי חולי ובמצבי בריאות, מייעצת לכל המחלקות השונות במוסד  .

הדיאטנית  לוקחת חלק בכנסים, השתלמויות ובימי עיון מקצועיים, ומתעדכנות בחידושים מקצועיים במהלך העבודה

הדיאטניות עומדות לרשות המטופלים ובני משפחותיהם במתן מידע והדרכה בכל הנוגע לתזונה הקשורה לדייר במסגרת נוכחות במוסד .

 

מטרת השירות התזונתי  :היא לסייע לדיירים  ולבני משפחותיהם בהתמודדות במעבר  למוסד , התאמת כלכלה ותזונה  לדייר חדש, בהתחשבות בהעדפתו , הרגליו ,וצרכיו במיוחד לדיירים שסובלים  בקשיי  אכילה  כל שהם , אובדן תיאבון ומשקל , לשם שיפור התפקוד ולשמור הנאה ואיכות חיים  לדיירים .
לעזור בהתארגנות מחודשת של שגרת חייהם ותזונתם ., המותאמת למאפיינים הייחודיים של כל דייר , תוך כדי שיתופו, בהתאם לצרכיו והעדפותיו

 

הטיפול התזונתי במוסד אצולת בית העמק :

• קבלה תזונתית בקבלה למוסד, הערכת צרכים תזונתיים, תוך התחשבות במצב התזונתי של הדייר החדש
•פעולות לאיתור מטופלים הנמצאים בסיכון תזונתי והתאמת תוכניות טיפול תזונתי בהתאם לצרכיו העדפותיו והרגליו
•מתן הזנות שונות בהתאמה לצרכים הרפואיים השונים: הזנה אוראלית, הזנה אנטראלית , התאמת תפריט מיוחד, העשרות , ומזון ייעודי
*עבודה משותפת עם  הגורמים השונים האחראים לנושאי אכילה ותזונה  - רופא, אחות, קלינאית תקשורת  , מקצועות בריאות נוספים ועובדי מטבח
•תדרוך המטופל ומשפחתו במהלך נוכחותם במוסד,  והתאמת תוכנית טיפול המשכית.
•תדרוך הצוותים במחלקות השונות והעברת מידע והמלצות בהתאם .
•לקיחת חלק ממערך הטיפול הכוללני בדיירים .

 

מערך התזונה באצולת בית העמק  משלב פעילות של מספר גורמים מקצועיים, הדורש תיאום ביניהם, במטרה להבנות תכנית טיפול תזונתית ישימה וסביבת אכילה המותאמת למצב הדיירים
    אצולת בית העמק  מסתייע בהספקת מזון ממיקור חוץ – ממטבח קיבוץ בית העמק  .
 בשיתוף פעולה עם דיאטנית המוסד וצוות המטבח תואם  שיטות הספקת המזון, ההגשה, הרכב התפריטים וגודל המנות ,שמתאימות לנהלי משרד הבריאות .
חשיבות התפריט שנקבע לספק "תזונה הולמת"- שמותאמת לפי עקרונות מקצועיים וקווים מנחים לצריכת מזון מותאמת לגיל, מין ומצב בריאות. בהדגש גל גודל מנה  מתאים לפי כמות של מזון מסוג מסוים שנקבעה כסטנדרט .
יש להדגיש שיש שיתוף פעולה מיוחד והדוק בין המוסד וצוות מטבח הקיבוץ .

באצולת בית העמק מוגש תפריט שבועי/חודשי שנקבע ע"י דיאטנית המוסד  .התפריט מפורסם , במטבח חלוקה של כל מחלקה במוסד,  בחדרי האוכל שיהיה נגיש לדיירים ומשפחות. המזונות מוגשות  כרשום בתפריט בכל הארוחות, לכל מטופל. למעט דיירים שיצרכו התאמה מיוחדת לפי מצבם. התפריט  מגוון במאכלים שונים ובמרקמים מתאימים.

לכן מוגש עוד תפריטים מיוחדים באצות בית העמק כמו:

תפריט  מיוחדים לפי מרקם  מיוחד  בתיאום עם  קלינאית תקשורת של אצולת בית העמק  : מרקם רך ,מעוך, דייסתי , טחון

תפריטים מיוחדים : צמחוני,  מזונות לאכילת אצבעות , רטבים מיוחדים, תפריטים מותאמים לחגים , תפריט לאירועים ומסיבות ועוד

בכל מחלקה נמצא "מטבח הגשה" מטבח זה עומד לשרות כל מחלקה והדיירים שלה  דבר המאפשר הגשה של המנות שמתקבלות ממטבח הקיבוץ בצורה אסטטית ,זמינה , ונותן אפשרות לדייר לבחור בעצמו המנה היומית שהוא רוצה ממגוון המזונות המציע אותם
נותן אפשרות לפעילות הכנה קלות והתאמה של המזון כמו  חימום, חיתוך, תיבול, חלוקת  מזון מוכן לאכילה  למנות אישיות ,ריסוק וטחינת מזון להרכבים מיוחדים.

הדיאטנית  כמרכזת מפקחת, תזונה ומזון במוסד אצולת בית העמק                             

  1. אחריות ליישום עקרונות תזונתיים- הכוללים התייחסות לצריכת שומן, חלבון, פחמימות מורכבות ומיקרונוטריאנטים, לקידום הטמעת סטנדרטים תזונתיים במערך  מזון, בהתאם להנחיות הנהלת המחלקה  לתזונה אגף גריאטרי , המחלקה לתזונה במטה משרד הבריאות ולחוזרי ונהלי משרד הבריאות.                                                          
  2. יישום  תוכניות ההזנה כנדרש על פי נוהל משרד הבריאות. בכלל זה השתתפות בתכנון, בקרה, הרכבה ויישום התפריטים במוסד , לכלל הדיירים  ,  בהתאם לנוהלי משרד הבריאות- סל מזון לבתי חולים גריאטריים , ובתיאום עם מערך המטבח של הקיבוץ.                                                              
  3. הדרכת צוות מערך המזון של המוסד ( מטפלים  , אחים, מחלקות אוכל, מטבח הקיבוץ ) למתן מענה מקצועי , בהלימה לתוכנית הטיפול  התזונתית במחלקות השונות במוסד .                                                         
  4. ביצוע בקרה על תהליך הכנת המזון,  הגשתו, בטיחותו 
  5. ביצוע בקרה על ביצוע  התפריט במוסד  לרבות: מרכיבים, גודל מנות ואופן חלוקת המזון, שקילת מנה מדגמית, אסטטיקה, בדיקת טעמי המזון.
  6. התאמת התפריט לאופי הדיירים  במוסד , חגים, אירועים חריגים, כיבודים, בהתאם לנוהלי משרד הבריאות ועל סמך הערכת צריכת המזון ע"י מבחנים מדידים (סקר שביעות רצון).                                                                    
  7. ההשתתפות בתהליכי תכנון וקבלת החלטות הנוגעות למזון ותזונת הדיירים  ומבקרים ובכלל זה תכנון בשיתוף פעולה עם מטבח הקיבוץ
  8. הדרכת צוות עובדי מערך מזון בנושא התנהלות וניהול מערך המזון , על מנת לספק לדיירים , ומבקרים את רמת המזון הנדרשת מבחינה תזונתית, כולל מרקם והתאמות ייחודיות נוספות.                          
  9. ביצוע הדרכות לעובדי הצוות הסיעודי וכוחות העזר, בנושא חלוקת מזון והתאמתו למטופלים.                                                                   
  10. כתיבת נהלים ותכניות הדרכה לעובדים, בנושאים התזונתיים הקשורים לפיקוח בשרשרת המזון.       
  11. התעדכנות בספרות מקצועית בתחום שירותי מזון.                                       

 

האני מאמין ! הדיטאנית

הדייר הוא במרכז הטיפול הכוללני . כל אחד מאנשי הצוות הרב מקצועי נוגע, משפיע ומשפר איכות חיים של הדייר
טיפול התזונתי הולם ומעקב, חיוניים לשמירה ושיפור איכות החיים
ובמרכז הטיפול התזונתי עומד הדייר , רצונותיו וצרכיו הפיזיולוגיים, הפסיכולוגיים והחברתיים. 
אני גאה להיות חלק מצוות רב מקצועי של אצולת בית העמק להבטיח שלכל מטופל תותאם תכנית תזונתית על פי צרכיו, העדפותיו והרגליו

ליצירת קשר ולפרטים נוספים:

טלפון

04-6659560
פקס: 04-6659580

כתובת

קיבוץ בית העמק.
לניווט ב WAZE לחץ כאן.